Chili con carne er en omgængelig ret

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Chili con carne er en smart ret i den forstand, at der både er vitaminer, proteiner, grøntsager og krydderier i, så den indeholder lidt af hvert og kan suppleres med for eksempel brød eller creme fraiche.

Samtidig er chili con carne let at lave, og så kan retten stå og passe sig selv på et lavt blus på ovnen, så folk ad flere omgange kan øse portioner op til sig selv, selvom det er lang tid efter aftalt spisetid, og så kan man eventuelt fryse resterne ned til senere.

Specielt med os danskere er det dog svært at afgøre, hvor stærk retten skal være, for selvom ordet “chili” indgår i rettens navn, så er der sjældent bred enighed om, hvor stærk chili con carne egentlig skal tilberedes. Den lette løsning er at stille en chilisauce, hele chilifrugter til udskæring og supplering i retten eller andet stærkt ved bordet, så man kan lave en forholdsvis mild version af gryderetten, og så kan den enkelte spisende gæst selv tilsætte den mængde stærke krydderier, der ønskes.

Man oplever ligeledes, at nogle mennesker foretrækker deres chili con carne med ketchup, hvorfor det kan være en god idé også at stille ketchup frem til afbenyttelse efter behov.

Netop det med, at man kan lave retter i store portioner ad gangen og til og med gøre det forholdsvist billigt, gør, at man ofte oplever retten serveret, hvor der er store folkemængder samlet, om det så er i folkekøkkener, ved demonstrationer, til festivaler eller noget helt fjerde.

Dog er det vigtigt, hvis du står i den situation at skulle lave chili con carne i store mængder, at du ikke forhaster og jager processen og tilsætter ingredienser, der har overskredet sidste salgsdato eller på anden vis er blevet fordærvede.
Det giver selvfølgelig sig selv i al madlavning, men når man står i et hektisk madmiljø og måske ikke har overblik over, hvor alle ingredienserne kommer fra, er det ekstra vigtigt at være på mærkerne.

Related posts