Alkoholbehandling – også for resten af familien

16 March 2019
Astrid Pedersen
Alkoholbehandling - også for resten af familien

Mange mennesker vil, når de hører ordet ”alkoholiker”, komme til at tænke på en forhutlet person, som sidder på en bænk – måske i selskab med andre alkoholikere og en pose med billig øl eller sprut. Men dette billede rummer langt fra hele sandheden om alkoholisme. Alle, uanset køn, alder eller indkomst, kan risikere at blive alkoholiker.

Afhængighed og misbrug har ingen præferencer, når det gælder social status, uddannelses niveau eller økonomisk formåen. Der findes alkoholikere i alle samfunds lag – og uanset hvor mange penge, man har, eller hvor højt man er på strå socialt og økonomisk, er man ikke bedre stillet end andre alkoholikere, når det handler om at få styr på sit misbrug.

Alkoholisme ødelægger liv

Selv den rigeste og mest veluddannede person, som bliver ramt af alkoholisme, kan få sin tilværelse brudt fuldkommen ned af misbrug og afhængighed. Alkoholisme smadrer familier og giver ringe opvækst vilkår for de børn, som lever under disse misbrugsramte familie dynamikker.

Det er påvist, at børn, som vokser op med en alkoholiseret mor eller far, hyppigt oplever psyko sociale vanskeligheder i løbet af deres voksenliv – for eksempel i form af problemer i forbindelse med tilknytning og tillid til andre mennesker. Og disse børn er af deres misbrugsramte forælder yderligere bragt i farezonen for selv at udvikle et misbrug.

red din misbrugsramte familie med en professionel alkoholbehandling

Det er således af alleryderste vigtighed, at du sørger for at komme i behandling – eller få din kæreste eller ægtefalle i behandling, hvis det er ham eller hende, som er ramt. Din familie – og især jeres børn – fortjener bedre end at blive slaver af alkoholismen. På Behandlingscenter Stien kan du og din familie blive tilbudt forløb, i hvilket den misbrugsramte kommer i afvænning, og de øvrige familiemedlemmer modtager helende og opbyggelig terapi.

Læs mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder