Få repareret eller udskiftet din forrude af et autoværksted

09 October 2020
Lotte Hindsberg

Noget der kan få folk op af sædet er hvis de får et stenslag. Det er noget af det mest frustrerende som bilist. Det kommer næsten op op siden af at komme ud for sent en vintermorgen og se at det har sneet og været frostvejr i løbet af natten eller til et flat dæk.

Det skyldes at det næsten er umuligt at undgå et stenslag, uanset hvor dygtig en bilist man er. Udover at sætte farten ned hvis der ligger sten på vejen og holde afstand, er der ikke noget man kan gøre for at undgå stenslag.

Hav en rulle tape i bilen

Da det er tæt på umuligt at undgå at få et stenslag er det vigtigt at vide hvad du skal gøre når det sker. Årsagen til dette er at hvis stenslaget er lille er det muligt at få ruden repareret frem for at skifte ruden ud. Det er både billigere, nemmere og hurtigere at få ruden lavet, end at få den udskiftet. Et autoværksted i Ringkøbing, kan både reparere og udskifte ruden. 

For at øge muligheden for at stenslaget bliver så lille og ikke forsætter med at revne og dermed bliver så stort at det ikke længere er muligt at blive repareret. Derfor skal du altid have en lille rulle tape i bilen. Tapen gør det svære for revnen at blive større. Du bør dog køre forsigtigt og kun det allermest nødvendige inden ruden er lavet. For din og andres sikkerhed.

Når en rude skal repareres limer mekanikeren hele ruden og sikre sig ved et specielt værktøj at limen kommer ud i alle revnerne, selv den mindste del. Derefter bruges der UV stråler til at få limen til at tørre, samt fjerner rester af lim. Ruden er derefter så god som ny. Det hele tager omkring 15 min.

Flere Nyheder