Har du smerter, skal du måske overveje en kiropraktor!

29 August 2022
Camilla Sørensen

editorial

En kiropraktor er en sundhedsperson, der hjælper med at behandle mennesker med problemer i bevægeapparatet, f.eks. rygsmerter. Ordet “kiropraktor” kommer af de græske ord cheir (hånd) og praktikos (praktisk). Det skyldes, at en af de vigtigste teknikker, som kiropraktorer anvender, er at justere rygsøjlen med hænderne.

Kiropraktik kan hjælpe med en række problemer, herunder nakkesmerter, hovedpine og lændesmerter. Hvis du har smerter og gerne vil undersøge dine muligheder for behandling, kan du overveje at gå til en kiropraktor!

Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvordan du finder en dygtig kiropraktor?

Tre tips til at finde en kiropraktor

– Spørg rundt! Tal med dine venner, familie og kolleger for at høre, om de har nogle anbefalinger.

– Når du har et par navne, kan du tjekke deres hjemmesider og læse online anmeldelser.

– Sørg for, at kiropraktoren er registreret hos Dansk Kiropraktisk Forening (DCA) eller en anden professionel organisation.

Hvis du følger disse tips, burde du være i stand til at finde en god kiropraktor i Aarhus, som kan hjælpe dig med at komme ud af dine smerter! Eller kan du kigge her: https://aroskiropraktor.dk/.

kiropraktik

Er kiropraktik og massage det samme?

Nej, kiropraktik og massage er ikke det samme. Massage er en form for terapi, der bruger berøring til at hjælpe med at lindre spændinger og smerter i musklerne. Kiropraktik er et sundhedsfag, der fokuserer på at diagnosticere og behandle problemer med bevægeapparatet, herunder rygsøjlen.

Massage er nærmere en form for velværebehandling. Det har det i hvert fald ry for at være. Når det er sagt, findes der også mange massageformer, der kan afhjælpe smerter og lignende.

For eksempel triggerpunktmassage. Det er en type massage, der specifikt fokuserer på at lindre smerter i bestemte områder af kroppen, f.eks. knuder i musklerne.

Kiropraktik anses derimod for at være mere medicinsk behandling. Det skyldes, at det drejer sig om at diagnosticere og behandle tilstande, der kan forårsage smerter eller andre problemer. Hvis du f.eks. har en diskusprolaps, vil din kiropraktor sandsynligvis anbefale et behandlingsforløb, der kan omfatte spinal manipulation og andre terapier for at lindre dine smerter.

Både kiropraktik og massage kan være gavnlige for lindring af smerter forårsaget af muskelspændinger eller skader.

Flere Nyheder