Hvad er SQL?

30 June 2022
Marie Pedersen

editorial

Måske har du hørt om SQL, men er ikke helt klar over, hvad det er. Vil du vide mere om, hvornår og hvordan SQL bruges? Så læs med her.

SQL forklaret

SQL står for Structured Query Language. Det er det mest udbredte programmeringssprog, og bruges til at arbejde med sæt af fakta, samt relationerne mellem dem. SQL bruges bl.a. i databasesystemet SQL Server fra Microsoft.

sql kurser

Hvornår bruges SQL og SQL Server?

I SQL Server bruges SQL til bl.a. at udtrække og redigere data. Programmet bruges af mange virksomheder og organisationer. SQL kan bl.a. bruges til at indsamle data i en database.

Det kan f.eks. være for at holde regnskab, eller for at tage meget præcise beslutninger, baseret på den data, man har tilgængelig. Kort forklaret, så kan SQL bruges til at danne et overblik over mange informationer, som man senere skal bruge i forbindelse med enten projekter eller analyse af det pågældende materiale.

Lær at bruge SQL

Da SQL er et programmeringssprog, er det i princippet et helt nyt sprog at lære, hvis man aldrig har stiftet bekendtskab med det før. Det kan være en udfordring dels at lære SQL helt fra bunden, men også at lære at bruge det som en integreret del af det daglige arbejde. Der er mange ting at forstå og mange fejl man skal lære at undgå. Det kan derfor være en god idé at få hjælp af SQL-specialister, der kan lære dig og dine medarbejdere, hvordan SQL skal bruges.

SQL kurser er for dig, der gerne vil optimere din virksomheds arbejde med data, og som gerne vil have et stabilt fundament før SQL for alvor bliver implementeret i virksomheden. Når først du har lært at udtrække og manipulere data med SQL, kan du begynde at bruge funktionerne til at sortere, gruppere og filtrere data. 

Flere Nyheder