Hvordan gør man tingene ekstra tørre i et tørlager?

Man kan have tørlagre på forskellige måder, hvor man endda kan købe et helt professionelt et, som man kan bruge som tørlager i Nordjylland, hvis det er det, man eftersøger – brug blot linket, indsat her tidligere, for at blive klogere på dette.

Men der er jo også andre måder, som man gennem tiden og nu har forsøgt at holde ting tørre, som kan være alt fra mad til malerier og eksperimenter, bakterier og så videre, som skal opretholdes under den samme temperatur eller med meget små forandringer og gerne med små forstyrrelser endvidere.

Man har måske en kælder, der skal være kold og ret tør til at have vin i sig, men den samme form for “tør” duer nok ikke, hvis der er tale om forskning med en vaccine, der skal opretholdes under nærmest hermetisk lukkede forhold, så den ikke bliver påvirket af noget udefra.

Så hvad kan man lige selv gøre for at holde ens tørlager ekstra tørt?

Der er flere skridt at tage i den retning

Som sagt kan man anskaffe sig et mere professionelt tørlager, som der er beskrevet her ovenover, for det kan bruges mange andre steder end i Nordjylland, så man er ikke begrænset hertil.

I gamle dage havde man sådan et tørlager udenfor, hvor man gravede ens ting ned, som kunne være mad. Det lagde man så salt på, så det kunne holde sig længere.

Den samme metode brugte man, når man skulle fragte maden over lange afstande på havene, men der gik stadig insekter i maden, og det var ikke alle typer af mad, der havde godt af at blive transporteret på den måde, så man fik en ret ensartet kost på farten, som gjorde en syg.

Men det vigtigste er næsten, hvis man kan holde sprækkerne i ens lager tætte og holde det rent indenfor, så der bliver helt tørt dette sted og ikke får påvirkninger udefra.

Related posts

Leave a Comment