Kom igennem sorgen med hjælp fra din psykolog

02 June 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Måske forbinder du mestendel psykologens arbejde med psykoanalyse og graven i diverse psykiske og mentale mekanismer. Men en psykologs arbejde består af andet og mere end det. Vidste du for eksempel at en psykolog er en eminent terapeut når det handler om bearbejdelse af sorg og krise?

Lad din psykolog hjælpe dig igennem din sorg

Når vi kommer ud for en livsændrende begivenhed som for eksempel et dødsfald, en grim og smertefuld skilsmisse eller måske en alvorlig sygdom i den nærmeste familie, kan sorgen ramme meget hårdt. Det at miste er aldrig rart, og kan for mange mennesker føre til en ganske alvorlig og længere varende livskrise.

psykolog

Inden for psykologien opereres med et begreb som kaldes langvarig sorg syndrom, og som er kategoriseret som en sygdom på linje med stress, angst eller depression. Langvarig sorg karakteriseres som en sorg som ikke fortager sig i det forventede tempo, og derfor udgør en fare for det mentale helbred. En langvarig sorg, som ikke behandles, kan i værste fald udvikle sig til svær depression og blive aldeles invaliderende.

Er du således hårdt ramt af sorg, bør du opsøge professionel hjælp – for eksempel hos en psykolog. Her vil du kunne tale åbent om alt det der ellers betragtes som tabu, og som du derfor ikke føler du kan dele med dine venner eller familiemedlemmer. Din psykolog vil kunne hjælpe dig med at skabe klarhed over din sorg, og gennem samtaler hjælpe dig til at betragte dit tab i et nyt perspektiv.

Du vil blive styrket i din evne til at leve med sorgen uden at den får lov at hæmme dig i dine udfoldelser. Og du vil med tiden få øjnene op for de lyse sider i livet.

Hvor kan jeg finde en aut. psykolog i Odense?

Du kan altid bestille en tid til en indledende konsultation hos autoriseret psykolog Jens Henrik Thormann – læs mere på psykologpraksis-odense.dk.

Flere Nyheder