Nem weekendmad? Prøv risotto

23 November 2018
Emilie Ann Jacobsen
Nem weekendmad? Prøv risotto

Når det bliver weekend, er det rigtig rart for dig, at du kan forkæle dig selv med noget lækker mad. Men når det er fredag aften, og du har været igennem en lang uge, har du måske ikke så meget overskud til at lave lækker mad. Heldigvis findes der retter, som er lækre for dig og samtidig nemme for dig at lave. Det er for eksempel risotto

Kombinationen af ris og ost er fuldstændig uimodståelig, og når du så dertil kommer forskellige grøntsager i, som du godt kan lide, bliver retten virkelig lækker. Du kan komme stort set de grøntsager i, som du gerne vil. Det er med til at gøre, at du i mange tilfælde slet ikke behøver at købe ind for at lave retten – du kan bare bruge de grøntsager, som du har i køleskabet. 

Er du i tvivl om, hvordan du egentlig skal lave en risotto, kan du nemt finde en opskrift på nettet. Der findes et utal af forskellige opskrifter på nettet. Det handler derfor bare om, at du finder en god basisopskrift, som du så kan variere udi det uendelige. Et af de steder, hvor du kan finde et stort udvalg af opskrifter er på dk-kogebogen.dk. Der er også rigtig mange forskellige former for risottoopskrifter. 

Skal du have gæster fredag aften, er risotto også en rigtig god mulighed for dig at lave. Du kan lave den, så den passer præcis til det, som dine gæster godt kan lide, og som de spiser. Hvis du for eksempel får besøg af nogle, der ikke spiser kød, er det nemt for dig at lave en risotto, der er 100 % vegetarisk. 

Vil du derimod gerne peppe risottoen lidt op med for eksempel fisk eller kød, kan du også sagtens gøre det. Det kan for eksempel være med kylling, kalkun eller bacon. 

Flere Nyheder