Sådan laves en gulvafslibning

25 June 2020
Cecilie Mortensen

Når det er tid til at opfriske gulvene i hjemmet, så kan en gulvafslibning være lige præcis det, der er brug for. Hvis ikke du kender til en gulvafslibning, så kan du hjælpes en smule på vej her, så du er helt med på, hvad dit gulvfirma kommer til at lave. For, hvorfor ikke også selv være opdateret på, hvad der skal ske med dit gulv. Det kan i hvert fald stille dig en hel del bedre, når du skal hyre professionel hjælp. 

Gulvafslibning fra start til slut

Før et gulvfirma går i gang med dit gulv, så skal de selvfølgelig sikre sig, at det er tykt nok til at kunne slibes på. Det er alfa og omega, at gulvfirmaet tjekker dette, før de går i gang. Man kan nemlig ikke slibe på et gulv uendeligt, da træet selvfølgelig kun har en bestemt tykkelse – og man skal helst ikke slibe det helt i bund. Når tykkelsen ellers er tjekket, så kan selve gulvafslibningen starte. 

Det første der laves, er en grovslibning. Det er vigtigt med denne grove slibning, da det skal fjerne den tidligere efterbehandling på gulvet samtidig med at overfladeridser skal fjernes. 

Det næste der skal laves, er en finslibning. Det giver gulvet en fin og pæn overflade, så det er klar til den efterbehandling, det skal have. 

Som det sidste skal gulvet have en efterbehandling. En efterbehandling fungerer nærmest som et beskyttelses lag på gulvet, som kan gøre det sværere for væsker med mere at trænge ned i gulvet. Samtidig så kan det også give gulvet et andet look end det, som træet oprindeligt har. For at finde den helt rette efterbehandling til ens eget gulv, så kan man få rådgivning af gulvfirmaet til, hvad der passer til ens behov i hjemmet. Et af de gulvfirmaer, som arbejder med professionel gulvafslibning og efterbehandling, finder du her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-ishoej/

Flere Nyheder