Server nybrygget øl for vennerne

27 September 2021
Lotte Hindsberg

Findes der noget bedre end at have gode venner på besøg og noget lækkert med på tallerken og noget godt i glasset. Her står valget typisk på øl, ofte købt på tilbud i supermarkedet. Forstil dig i stedet at der i glasset er en god nybrygget øl, som er brygget specielt til lejligheden og som passer perfekt til dagens menu. Det ændrer lidt på aftens kvalitet.

Ølbrygning er blevet danskernes nye hobby og flere og flere opdager glæden ved ølbrygning. Det er blandt andet microbryggeriernes fortjeneste at danskerne har opdaget, at øl er mere end ugens supermarked tilbud af dåseøl. Du kan læse mere om ølbryggeri her https://www.hjemmebryggeren.dk/.

Lær at brygge øl

Der er flere måder at lære at brygge øl på. Du kan vælge at tage på ølkursus. Det tager omkring en hyggelig eftermiddag og aften at lære teknikken bag ølbrygning og derfra kan du så læse dig til flere måder at brygge på, eller du kan kaste dig du i at af prøve forskellige teknikker. Det er en god ide at skrive ens eksperimenter ned. Det giver dig mulighed for at kunne huske dine succes og fiaskoer. 

Der findes mange bøger der beskriver ølbrygning og ølbrygningens historie. Der er stor forskel på, om man brygger en lys nordisk øl eller en mørk bayersk øl. Derudover er internettet og YouTube, en sand skattekiste af viden og videoer, der detaljeret fortæller om ølbrygning.

For at kunne brygge øl, skal der i princippet kun bruges fire forskellige ingredienser. Vand, gær, malte og humle. Dertil skal du også bruge en gryde og et termometer. Med det kan du brygge en god basisøl. 

Ølbrygning er en hobby som spænder vidt. Du kan være en glad amatør og hurtigt og nemt brygge en øl og du kan også fortabe dig i de mange tekniske detaljer og nørde fuldstændigt vildt. Alt efter temperament. 

Flere Nyheder